Instagram Mavi Tik Nedir Nasıl Alınır Neden Gereklidir?

Instagram Mavi Tik Nedir Nasıl Alınır Neden Gereklidir?

İnstagram mavi tik, şirket ya da kişisel hesapların doğrulanmış olması anlamına gelir. Doğrulanmış rozet anlamına gelen mavi tık, 2018 yılında Instagram’ın getirdiği güncelleme olarak Instagram kullanıcılarının hayatına girdi. Hesabın onaylanması amacı ile başvuru gerçekleşse de bu sürecin çok kolay olmadığını bilmekte fayda vardır. Başvurunun yapılabilmesi belli kıstaslar bulunur.

İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır ?

Instagram mavi tık yani doğrulanmış hesap, 2018 yılından önce tamamen Instagram’ın inisiyatifindeydi. 2018 senesinden sonra kullanıcılarının mavi tık için başvurusuna izin verdi. Bu anlamda pek çok kullanıcı da mavi tık elde etmek için başvurularına başladı. Prestij anlamına gelen Instagram mavi tik, daha çok dünya çapında olan firmaların, ünlüler ya da büyük markaların tercihi olur.

Instagram mavi tik saygınlık dışında bilinirlilik, güven ve tanınırlık getirir. İşletme ya da marka hesapları gibi kurum ya da fenomenlere ait hesapların doğrulanmış hesabına mavi tık gelir. Mavi tik, itibar anlamına gelir aynı zamanda  pek çok avantaj sağlar.

Mavi tik başvurusu, hesabın ayarlar kısmından yapılır. Ayarlarda bulunan doğrulama talebine basılır. Bu noktada kullanıcı adı, ad ve soyadı gibi bilgilerin doldurulması gerekir ardından çıkan sayfada da kişi hesabında nüfus cüzdanı fotoğrafı işletme hesabı olması halinde de vergi levhası iletilir. Böylelikle başvuru gerçekleşir ve başvuruya olum ya da olumsuz geri bildirim yapılır.

Instagram mavi tik başvurusu kolay bir işlem olsa da hesabın doğrulanması kolay şekilde gerçekleşmez. Doğrulanmış bir hesap için marka ya da hesap isminin gerçekten bir değeri var demek olur. Doğrulama noktasında yanlış bilgi verilmemesi gerekir, yanlış bir bilginin verilmesi durumunda Instagram, hesabı silmeye kadar gider.

Mavi Tik Nasıl Alınır İnstagram

Hesabın ayrıcalık kazanması Instagram mavi tik alması ile gerçekleşir. Doğrulanmış rozete ait bir hesap, Instagram’ın özel araç ve özelliklerine erken erişim sağlar; ancak bu tip özelliklere kavuşabilmek için pek çok şartın yerine getirilmesi gerekir.  Diğer Instagram kullanıcılarını siteye, formlara ya da anketlere yönlendirmek için hesabın işletme hesabı olması gerekir. 

Mavi Tik Kaç Takipçi

En az 10.000 takipçi sayısı ile hesap, Instagram mavi tik alabilir. Mavi tik alma ile öncelikle hesabın taklit edilme olasılığı düşer ve dolandırıcılık konusunda da marka adı korunur. Bu anlamda taklit edilme olasılığı yüksek olan kişi ya da kurumların mavi tık olayına daha çok önem vermesi gerekir.

Instagram’da pek çok kişi ya da kuruma ait farklı sayfalar vardır. Bu sayfaların bazısı fan sayfası olup bazısı da sahte olur. Gerçek hesabı diğerlerinden ayırmanın imkânı da mavi tık ile olur. Doğrulanmış hesaplar arama sayfalarında üst sıralarda çıkması ile potansiyel takipçiler ve hedef kitle başka hesaplara kaptırılmaz.

Hesabın mavi tik alması ile üst sıralarda olması ile daha fazla takipçi elde edilir bu durum da daha fazla bilinirlik ya da daha fazla satış anlamına gelir. Bu avantajları elde etmek için hesap üzerinde yapılması gereken şeyler vardır. Ünlü bir kişi ya da marka olunmadığı taktirde bu işlemin olumlu sonuçlanması daha zor olsa da imkansız değildir.

 

İnstagram Mavi Tik Kaç Takipçi

instagram mavi tik için öncelikle bir hesap için başvurulması gerekir. Birden fazla hesap için başvurulacak ise o noktada şart da hesabın farklı ülkelerde olmasıdır. Global bir firmanın farklı ülkelerinde geçerli olan hesapları için birden fazla başvuru kabul edilir. Etkileyici bir hesap isminin olmasının yanında doğru seçilmiş bir profil fotoğrafı da gerekir.

Web sitesinde olduğu gibi düzenli içerik paylaşımı önem taşır. İçeriklerin aynı zamanda kaliteli olması da gerekir. Gönderilerin yanı sıra hikaye paylaşımları da önemlidir. Kopya içeriklerden uzak durulması gerektiği gibi doğru hashtag kullanımlı paylaşımlara öncelik verilmesi gerekir.

En az 10000 takipçinin gerektiği instagram mavi tik alma da başvurunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında net bir zaman söylenemez. Ünlü kişi ya da tanınır marka olunmadığında talebin üzerinden uzun zaman geçmesini normal karşılamak gerekir. Olumsuz sonuçlanması durumunda 30 gün içinde tekrar başvuru yapılamaz; ancak bu süre zarfında hesaptaki eksiklikler tamamlanabilir.

 

 

 

Instagram, YouTube ve Twitter gibi platformlarda hesabınızın gerek takipçi ihtiyacı gerekse etkileşim ihtiyacı gibi konularda gereken hizmetleri en uygun fiyatlarla vererek sizleri memnun etmeye çalışıyoruz.

3 Dakika Önce
casibom giriş
mobil proxy satın al